Penyelidik UMP hasilkan pengentalan susu menggunakan campuran ekstrak tiga buah-buahan tempatan

Nur Hartini, Mohd Hatta (2020) Penyelidik UMP hasilkan pengentalan susu menggunakan campuran ekstrak tiga buah-buahan tempatan. UMP News .

[img]
Preview
Pdf
Penyelidik UMP hasilkan pengentalan susu menggunakan campuran ekstrak tiga buahbuahan tempatan.pdf

Download (72kB) | Preview

Abstract

Kuantan, 8 September 2020 – Pengentalan susu merupakan proses pertama bagi penghasilan keju atau dadih dan biasanya dilakukan dengan cara menggunakan ekstrak enzim daripada perut anak haiwan seperti lembu, kambing dan khinzir.

Item Type: Newspaper
Uncontrolled Keywords: Buah-buahan tempatan; Penyelidikan; Susu
Subjects: H Social Sciences > H Social Sciences (General)
Q Science > Q Science (General)
Faculty/Division: Vice Chancellor's Office
Depositing User: Ms. Nurezzatul Akmal Salleh
Date Deposited: 09 Sep 2020 02:52
Last Modified: 09 Sep 2020 02:52
URI: http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/29235
Download Statistic: View Download Statistics

Actions (login required)

View Item View Item